Project Description

Ocean Front Oasis in Gloucester

The owners of this Gloucester residence had recently completed a full refurbishment of their home interior, and wanted to expand the renovations to the outside of their property.

The large site overlooks a breathtaking ocean view and the goal was to create a multi-functional space for the owners to enjoy the outdoors with their children and grandchildren. Our challenge was to create a new outdoor living space by the house that flowed through to the rest of the garden and down to the existing pool area at the lower end of the property.

The existing swimming pool was dated and needed significant repairs. Our construction team got to work by decreasing the depth of the pool, adding a sun-shelf, removing and replacing the coping, tiles, and lights, and installing an auto cover.

The area was then finished with stone pavers and custom Cape Ann granite wall on either side of the entrance, creating a clean, elegant look for this luxurious space.

The old concrete path leading from the house to the pool was replaced with custom granite to match the new pool pavers. The new pathway was designed to border the manicured lawn, passing colorful perennials and a stone feature pond before leading up the new granite stairs to the house. Just by the stairs we created a custom stone fire pit area with natural bluestone surrounded by more garden landscaping.

The end result was a beautiful outdoor living space that our client and their family can enjoy for many years.